Onderwerp
Projectmanagement

Hoe u op een praktische manier kunt zorgen voor een beter rendement van uw projecten.

Projectmanagement: een zorgvuldige voorbereiding en realisatie van uw project!

Projectmanagement is een specialistitisch vak dat bestaat uit meerdere disciplines, zoals risicomanagement, financieel management, planning, control, capacteitsmangement en rapportage. Bij projectmanagement is alles erop gericht om het project binnen de gestelde randvoorwaarden tot een goed einde te brengen. Soms moeten die randvoorwaarden nog worden bepaald, vaak zijn de randvoorwaarden vooraf gesteld maar zijn ze praktisch onhaalbaar. Daarnaast is overzicht en inzicht in verschillende aspecten nodig om het project goed te besturen. Deze controle mechanismen zijn belangrijke aspecten van projectmanagement.

Het succesvol uitvoeren van een project is echter een kunst. Als dit goed wordt beheerst, zullen de faalkansen afnemen, het inzicht verbeteren en tenslotte zal het rendement van uw projecten enorm toenemen. Concreet zult u dus meer geld overhouden en meer inzicht hebben op reeds uitgevoerde projecten zodat u een volgende keer scherper kunt aanbieden.

Binnen het onderwerp "projectmanagement" neemt Impkt> u mee in de 60 jaar ervaring die wij op dit gebied hebben. Wij leren u hoe u de beheersing van een project goed op kunt zetten, welke aspecten daarin belangrijk zijn en hoe je op een proactieve manier de projecten bestuurt. 

Naast de inhoudelijke disciplines risicomanagement, financieel management, planning, control en rapportage besteden wij ook aandacht aan integriteit, het managen van verwachtingen en communicatie.

Het Impkt> projectmanagementpakket is een direct praktisch toepasbaar concept waarbij wij u ook verschillende templates aanbieden zodat u snel aan de slag kunt. 

Kortom: een praktisch toepasbaar en leerzaam traject met een enorm positief effect voor uw mensen en projecten.

Voordelen

  • Stabielere uitvoering van uw projecten.
  • Beperking van ad-hoc situaties en beperking van tumult.
  • Beperking van faalkosten en leveringsproblemen.
  • Mogelijkheden om uw projecten beter te besturen en de juiste beslissingen te kunnen nemen.
  • Verhoging van de kwaliteit van uw projecten, verhoging van het rendement van uw projecten.
  • Verbetering van uw relatie met uw klanten en toeleveranciers