Smart doelen stellen, hoe doe je dat als ondernemer?

Maak kennis met de mogelijkheden van ondernemer zijn

 

Als mens en als ondernemer willen wij altijd iets bereiken. Onze grenzen verleggen en de lat hoger leggen dan waar hij nu ligt. Het is een onderdeel van onze natuur. Het is natuurlijk wel fijn als de doelen die wij voor ons zelf stellen ook worden bereikt. Graag vertellen wij je welke stappen je kunt zetten om je doelen bereikbaar te maken.
 
Stap 1. Schrijf duidelijk op wat je doel is
Wat is het dat je precies wilt bereiken? Doe dit zo smart (helder) mogelijk. Met het smart doelen stellen maak je voor jezelf heel duidelijk wat je wilt bereiken.
 
Stap 2. Maak een lijst met “no’s”
Wat maakt vooral geen onderdeel uit van je doel? Dit is belangrijk omdat je onderweg mogelijk in de verleiding wordt gebracht om je doel bij te stellen, vaak omdat anderen vinden dat je dat moet doen. Als jij helder hebt waar je doel niet over gaat en waarom niet, kun je makkelijker op koers blijven.

x

Stap 3. Bepaal welke route je gaat volgen om je doel te halen
Wat ga je eerst doen? Waarom? Hoe ga je het doen? Wat heb je nodig? Wie kunnen je helpen? Enz. Het wordt nu veel concreter. Ook in deze stap maak je smart wat je bedoeld.
 
Stap 4. Hak de route naar je doel in kleine stukjes 
Door het toevoegen van tussendoelen maak je de reis naar je doel behapbaar. Daarnaast raak je elke keer extra gemotiveerd als je een tussendoel hebt gehaald. Dat is uiteindelijk goed voor je motivatie!
 
Stap 5. Maar een goede risicoanalyse 
Welke risico’s kun je op je pad tegenkomen en hoe ga je die oplossen, omzeilen of onschadelijk maken. Risico’s kunnen flink roet in het eten gooien dus het is belangrijk daar goed op bedacht te zijn.
 
Kortom, mocht je vragen hebben dan kun je altijd bij IMPKT> aankloppen. Immers het is ons doel om ondernemers en bedrijven in de MKB sector te helpen met het behalen van hun doelen.